Nästa fredag kväll går resan till...

...Sydney! Vi åker fredag kväll för att landa i Australien lördag morgon. Det ska bli så spännande! Jag som alltid har en (stor) påse färdkost med när vi reser (godis, kex, kakor, chips, frukt tex). Utifall oförutsedda händelser. Som första gången när vi reste till Shanghai och fastnade på en flygplats en timma från Shanghai, på grund av åskväder i Shanghai, och därför blev 4-5h försenade. Då var det bra att jag hade lite snacks i påsen, och en stor påse lösgodis. Yum yum! Det var uppskattat hos oss alla tre. Nu har jag lärt mig att det kan man inte ha till Australien. Allt ätbart måste ätas upp innan man kommer av planet. Så hur gör jag nu? (I-landsproblem...) Vi flyger på natten så det är ju inte lika stor panik ifall Thilda inte äter något som erbjuds på planet. Värre om det är en 10h lång dagsflygning. Fast det är nog jag som lider mest om jag inte får mat enligt min mat- och sovklocka. Vi får äta kvällsmat på Burger King på flygplatsen innan vi åker helt enkelt. Planet går vid åtta på kvällen. Burger King på Shanghai flygplats (Pudong) är väldigt prisvärt. Till skillnad för på andra flygplatser! Faktum är att det är väldigt billigt. 
 
 
Under fyra dagar är det tänkt att vi ska utforska Sydney. Några tips? Det finns några måste, operahuset och Bondi beach för att nämna några. Det ser ut att vara en väldigt vacker stad med vatten, träd och promenader längs med vattnet. 
 
Fyra dagar senare flyger vi vidare. Vi flyger 4h till Fiji (det tar tydligen 4h 40 min när vi flyger tillbaka till Sydney). Det ser ut som ett paradis men det är aldrig bra att ha för höga förväntningar. 
 
Vi har kört separata resor - tur och retur Shanghai-Sydney och tur och retur Sydney Fiji (billigare) - så därför landar vi och stannar en natt i Sydney på väg tillbaka till Shanghai. 
 
Jag har inte börjat packa men det känns underbart att kunna packa bara sommarkläder.
 
Håll nu tummarna för att mina skolböcker hinner komma från Sverige innan vi lämnar på fredag. Annars kommer jag få stora problem, speciellt med den ena kursen som kommer köra igång med full fart direkt nästa vecka. Jag hoppas hoppas hoppas att det räcker med 2,5 vecka för paketet från Sverige till Shanghai. 
 
Svårslaget minne.(Maldiverna 2018-2019).
 
 
 
 
 
 
/Charlotte
 
 

Kommentarer:

1 Katrin:

Vilken härlig resa! Är lite avundsjuk, Australien har varit sedan jag var typ 9 år ett land som jag verkligen vill besöka. Ska bli väldigt kul att få läsa om eran resa! 🤗

Svar: Jag har längtat till Sydney sen Blondinbella var där. 😉 Det ser ut att vara en vacker stad. Ser fram emot att få dela det. ❤️😘
Charlotte Karlsson

Kommentera här: