Nyår på Bali

Festen började klockan sju på kvällen. Vi var fixade och klara redan strax efter sex och gick till lobbybaren för att ta något att dricka. När vi satt där såg vi människor gå förbi mot fest-lokalen men vi tog det lugnt till strax innan sju. Vi hade fått ett bord i lokalen men inte specifik plats vid bordet. Det var stora, runda, bord och då vill man ju gärna sitta vänd mot scenen. 
 
På väg till den stora lokalen där festen hölls. 
 
 
Vi ingången. 
 
 
 
 
 
Inne vid bordet. 
 
 
 
Masker, hattar och trumpeter. 
 
Rakt fram är dansgolvet. Till vänster är scenen. 
 
 
Läsk och juice ingick (inte lightläsk dock). Thilda fick äpplejuice och vi köpte en flaska vin. Vinet heter Two Islands för att druvorna är från Australien men det är tillverkat på Bali. Så tror jag det var...
 
Showen startade strax efter sju, när de flesta kommit. En konferencier hälsade välkommen och sa att det var fritt fram att ta för sig av buffén. Många som skulle ha mat samtidigt... Thilda och jag klarade oss ganska bra. Jag klapprade runt i mina högklackade skor och försökte att inte gå mer än nödvändigt. Thilda åt nog en halv lax, inte så mycket mer än det dock. 
 
Utöver konferencier så var det en tjej och en kille som uppträdde hela kvällen. Förutom dem så var det tre andra uppträdanden, vilka Thilda älskade. 
 
 
Thilda dansade. ALLA dansade faktiskt. Hade det varit i Sverige hade man kanske sett några barn på dansgolvet men här var dansgolvet fullt, av människor i alla åldrar. Musiken var mycket nytt men också TVÅ ABBA-låtar. Dancing queen och någon mer.. minns inte. 
 
 
 
 
Vid nio fick Thilda ont i örat igen och Tom fick springa till rummet och hämta Alvedon (han hämtade även andra skor till mig.) Thilda somnade i knät på oss efter att hon fått medicinen. 
 
 
Tom väckte Thilda strax innan tolv. Jag trodde att hon skulle vara skeptisk men hon blev väldigt glad över att få vara med när klockan slog tolv. Vi räknade ner tillsammans och när klockan slog över föll mängder av ballonger ner från taket. 
 
 
 
 
Samtidigt kom en DJ in på scenen. Det var då den verkligt bra musiken kom igång. Jag dansade vid bordet medan Tom och Thilda packade ihop för att gå till rummet. Jag fick dansa runt fem minuter innan vi gick, på ett sätt hade jag velat stanna hela natten för det var SÅ roligt. Musiken var SÅ bra. Jag hade dessutom platta skor nu och kunde röra mig. Samtidigt är det skönt att komma hem och somna i tid eftersom man ändå vaknar tidigt. Vi skulle ju dessutom resa hela kommande natt. Men jag längtar efter en sån där kväll. Att dansa till bra musik med trevliga människor. Där man inte står jättetätt, inte behöver oroa sig både för att bli bestulen och annat, det inte luktar blä runtomkring, inte heller behöver oroa sig för att ta sig hem säkert. Tom har lovat mig att han och jag ska dansa nästa gång. Thilda är nog nöjd med barnvakt och vi kan släppa loss. Det ser jag fram emot! Även om det är väldigt roligt när hon är med också såklart. Dag-fest måste ju ändå vara det bästa!
 
Vad mer kan man nämna. I mat-väg fanns ALLT! Många åt skaldjur, mängder av skaldjur. En hel grillad gris fanns också. Mängder av efterrätter, frukt och så vidare. Jag insåg att Thilda och jag bara sett en tiondel när vi hämtade mat första gången. Jag vet inte varför jag är så rädd att testa skaldjur utomlands, eller det vet jag nog. Det har man väl alltid blivit varnad för - skaldjur, glass och sushi bland annat. Vid vårt bord satt en familj från Japan (eller var det Korea), de bodde dock i Singapore. De hade en son som var lika gammal som Thilda. De skulle bara vara där några dagar. Asiaterna reser överlag lite annorlunda än vi, ofta kortare semestrar. Det satt också ett par med stora barn vid vårt bord. De verkade vara från Italien och ett engelskspråkigt land (kanske Ausitralien) för de pratade båda språken. De åt MYCKET skaldjur. Mycket valuta för pengarna där. 🙂
 
När jag lyssnar på Katrin Z och Bingo R:s podd (de har också varit på Bali över jul och nyår) så inser jag att vi sett väldigt lite av Bali. De verkar visserligen inte heller ha sett Buddhor och kultur, men massa klubbar, restauranger och annat. Så nog finns det mycket annat att upptäcka där. Men till skillnad från dem så tycker vi nog att Thailand är lika bra, om inte bättre. 
 
/Charlotte
 

Kommentera här: