Det som göms i snö...

Eller kanske inte riktigt i snö men ändå. I torsdags gjorde ayin köttbullar. När Tom och jag gick en promenad, och Thilda lekte med ayin, sa jag till Tom att "nu är det viktigt att vi kommer ihåg att ställa in köttbullarna i kylen när vi kommer hem". Ayin ställer alltid maten hon lagat i micron. Vi äter ju oftast den samma dag. (Men dessa köttbullar skulle hamna i frysen. Till Tom när vi har åkt.)
 
I lördags när jag kom ner och skulle förbereda frukost såg jag något annorlunda i kylen. 
 
 
Köttbullarna stod där, Tom hade hittat dem samma morgon i micron. Från torsdag eftermiddag till lördag morgon, i micron istället för kylen. Ingen bra idé att äta dem... Irriterande. Både slöseri med tid och pengar. Men nu är de slängda och det är glömt. Fast kanske ändå inte eftersom jag skriver om det nu. Det lär inte hända igen, för nästa gång sätter jag larm på min mobil för påminnelse. 😊
 
Igår lämnade våra grannar, som bor rakt över vägen från oss, tillbaka till Holland. Vi har umgåtts med dem en hel del de senaste veckorna och det känns redan väldigt tomt. Väldigt tomt. Det blir extra tydligt när vi ser deras tomma hus varje gång vi öppnar ytterdörren - en ständig påminnelse. 
 
Men som de sa i Thildas skola "A goodbye is a new hello". Det är bara att gå vidare. Vi säger aldrig hej då utan "vi ses igen". Sen hoppas vi att det blir så. 
 
Har jag sagt att Thilda inte kan gå på Kung fu längre på fredagar? Windsor Place släpper inte längre in någon som inte bor på compoundet. Så trist! Men inget ont som inte för något gott med sig och Thilda kunde istället gå på tennis i vårt compound. Hon hade jätteroligt!
 
Sista leken innan avslut. Barnen ska undvika att bli träffade av bollar. 
 
 
 
I lördags morse blev det fotbollsträning. Denna veckan är det nästsista veckan för mycket. Nästa vecka blir sista fotbollsträningen här i Shanghai. 
 
 
 
Igår gick vi till Laowei jie för middag. 
 
 
 
 
Sen hade två av Toms kollegor en hej-då-träff på en sport bar på Laowei jie. 
 
Igår, efter fotbollsträningen, låg vi vid poolen. Missade att ta bild. Det ger semesterkänsla. Underbart! 
 
Sen gick jag och handlade lite medan Tom och Thilda slappade hemma. 
 
 
Tom tränar varje morgon så jag får kämpa för att komma ikapp hans steg. (Omöjligt men ändå.) Varannan morgon har han sprunigt på gymmet och varannan morgon tar han en morgonpromenad. Thilda och jag sover oftast när han går. Och fixar med frukost när han kommer hem. 🙂
 
Nu ska jag fortsätta fixa med min mobil. Jag försöker ladda över bilderna till mitt bärbara minne. Det strular dock och nu är jag orolig att jag inte ska få ut dem på mobilen. Allt har funkar superbra innan och jag har löpande sparat ner bilderna men inte nu det senaste då det avbryts och datorn säger att kontakten bröts med mobilen. Jag misstänkte att det berodde på att mobilens minne var för full och har rensat en hel del. Men fortfarande inte... Jag får fortsätta försöka. 
 
Idag är det söndag och Tom åker tillbaka igen. Vi har haft härliga dagar men han hade gärna fått stanna ännu längre. 💓
 
Idag står klippning på schemat och eventuellt försöka byta ut batteriet på min laptop. Jag måste alltid ha sladden väggen i som det är nu. 
 
/Charlotte

Kommentera här: