Ingenting är omöjligt i Shanghai

Jag köpte min laptop för 1,5 år sedan tror jag (eller är det kanske 2,5 år sedan). I vilket fall som helst höll inte batteriet speciellt länge och jag har alltid fått använda sladden (förutom precis i början). Jag var på Media markt och frågade om de kunde fixa det (dock hade jag inte kvar mitt kvitto...) och de kunde skicka den till Lenovo men det skulle ta tre veckor. Vi har inte varit i Sverige under tre veckor (förutom i våras men då visste vi ju ingenting, och jag behövde definitivt min dator hela tiden) och det har varit omöjligt att lämna in den. 
 
Att byta datorbatteriet har stått på min lista under några månader. Jag tror även att jag skrev om den gången för några veckor sedan när jag var på jakt efter en Lenovobutik, som jag till slut fick ge upp jakten på. Den verkade inte finnas. Förra veckan gick jag till receptionen, de sökte runt och ringde och jag fick upp hoppet. Men det verkade som att butiken de hittat inte var så bra till slut för de rådde mig att beställa på Taobao, och det skulle kosta runt 200 rmb. Billigt! Men när jag sökte var det inte helt lätt. När jag vände på datorn såg inte bytet helt lätt ut heller. Jag gav upp den tanken.
 
Häromdagen slog det mig att jag faktiskt kunde fråga i WeChat-chattarna om tips och råd. Det gjorde jag och det dröjde inte länge innan jag fick två tips på personer att kontakta (fick deras WeChat-kontakter). Det visade sig att jag hade haft kontakt med båda två innan när vi skulle fixa Calles mobil. Alltså, nu känns det precis som att jag har skrivit om detta innan.... 
Vi bestämde oss för att åka till killen som vi fått hjälp av innan. Vi tog en Didi dit. 
 
Ser du den första skylten på vänster sida - Eugene? Det är killen som vi skulle gå till. Han har flyttat sedan vi var där med Calles mobil. 
 
 
 
Killen tog med datorn och gick till en annan disk, "expert på datorer-disken". (Hoppas jag.) Det gäller att ha kontakter. Det skulle ta 20-30 min och vi gick ut en sväng. 
 
Jag sökte efter en Baker&Spice på SmartShanghai-appen och det visade sig att det fanns ett 372m bort. Vi gick genom en park för att komma dit, förbi minst en stort shopping mall. In i ett lyxigt shopping mall för att hitta B&S en våning ner. Huvudsyftet var att köpa nyttigt bröd men det blev en snabbfika också. 
 
Vi fascineras över att vinet kan stå framme. I Sverige (och på flera andra ställen) hade det aldrig funkat (stöldrisk). Det finns väldigt mycket som är bra med Kina! 
 
Sen gick vi tillbaka och hämtade datorn, som verkar ok. Det kostade 380 rmb totalt. Han hade sagt 350 rmb i meddelande tidigare. (Det roliga var att den andra kontakten jag hade haft kontakt med hade sagt just 380 rmb.) Nu har jag haft på datorn i ungefär 30 min, utan sladd, och den är på 89%. Jag hoppas att det blir bra. 
 
En annan sak som har stått på min lista är att köpa sportsockar. Jag har tidigare köpt, bra sådana, på Pearl market men det butiken har stängt igen tyvärr. Jag har letat på andra ställen och även Taobao (för dyrt) men inte hittat något. Jag hade nästan gett upp. Brevid ställlet där vi fixade datorn fanns en butik med bland annat strumpor. Jag gick in snabbt och hon hade precis de strumpor jag letade efter Jippie! Tre par för 20 rmb. Jag köpte först sex par men Tom frågade om jag inte skulle köpa tre par till. Bra, det gjorde jag. Thilda fick 8 par strumpor för 20 rmb. Oj vad jag kommer sakna Kina! SÅ nöjd!
 
 
 
Se ett av Thildas par - "Kapp Ahl". 
 
När vi kom hem tog Thilda och jag en lättare lunch med flingor och smörgås innan vi gick iväg för att klippa Tom. Klipperian var full med folk! Skriver mer i ett senare inlägg. 
 
/Charlotte

Kommentera här: