Firande på distans

Thilda hade lite svårt att somna igår. Den där vilan mellan halv tre och halv fyra var nog ingen bra idé. Hon somnade till slut lite innan tio, då hade jag varit inne hos henne ett antal gånger innan. Vi satte på Bamse på min mobil för att hon skulle få varva ner. Sen var sagan slut och musiken väckte henne. Smart... Till slut somnade hon gott i alla fall. Andades inte lika tungt som kvällen innan. Imorse försökte jag väckt henne vanlig tid, ett lättare försök, men hon sov. Jag lät henne sova vidare och satt på ACn. När jag kom upp igen vid halv sju var hon vaken "hej, mamma. Jag är pigg och mår bra. Kan jag gå till skolan?"  Jag fick svara att bussen går om två minuter. Thilda rusade ner och hämtade mjölken till sina flingor och började äta. Hon blev så besviken när hon insåg att hon inte skulle kunna gå till skolan. Jätteledsen. 

Jag skrev till fröken och frågade lite försiktigt om vi inte kunde ses på ett snabbt zoom-call på eftermiddagen när de skulle fika. Det gick bra. Thilda blev överlycklig. Vi har förberett med ballonger och gjort chokladbollar. 

(null)

Klassen sjöng på engelska, koreanska och kinesiska. De sjöng två gånger för att spela in andra gången. Sen hurrade de 6 gånger, en gång för varje år Thilda fyller. Thildas kommentar när vi lagt på "best day ever". Många bästa dagar nu. ❤️ Lycklig tjej! Jag är väldigt tacksam för att det gick att lösa så här. 

(null)

Fröken sa att hon hoppades att Thilda skulle kunna komma till skolan imorgon. Om inte annat så för en halvdag. Vi får se. 

Lektionen imorse gick ok. Fröken var nog inte helt nöjd (tyckte nog att jag borde kommit ihåg mer...) men lite kunde jag allt. Det känns skönt att det är gjort. Nu ska jag göra läxor och ladda för lektionen nästa tisdag. Känns skönt att vara igång igen med lektionerna. 

/Charlotte 

Kommentera här: