För mycket att skriva om

Svårt att komma igång med det här inlägget för jag har som sagt för mycket att skriva om, och för många bilder. 

Imorse, eller faktiskt igår kväll, insåg jag att det skulle bli tight om tid för att hinna till flower market. Jag skrev till min kontakt där strax efter åtta imorse. Hon sa att de redan hade öppnat. Jag fick förslag på några buketter och de sa att de kunde leverera hit. Perfekt! Denna bukett fick jag för 150 rmb, inklusive leverans. Det tog ca 1 timma. 

(null)

Samtidigt kom paketet som ligger bredvid. Något jag kommer sakna med Kina. Enkelheten... (och alla paket!) 🙂

I paketet ligger vackra badhanddukar som jag köpt att ta med hem. 

Detta beställde vi förresten igår. Också att ta med hem. Det kom redan imorse. 
(null)

Vi skulle gjort chokladbollar och tagit med men insåg att vi inte hade havregryn. Så det blev bara blommor. Jag stressade upp mig lite över det men bestämde mig sen för att inte göra det. Det gick faktiskt bra utan något bakat också. 

Klubbhuset hjälpte till att beställa en taxi. De sa att det skulle ta ca 30 min dit vi skulle så beställde taxin till 11:10. 

(null)

Festen var i ett stort hus där de hade konstutställningar. Den senaste var för Childrens day och massa barns teckningar. Thilda hade också blivit erbjuden att vara med men det var så mycket annat då så det blev inget. Thildas klasskompis hade ett lekrum, med en stor säng, längst upp så trodde först att de bodde där. Men deras hus låg 5 minuter bort. Pappan till pojken är konstnär och hela deras släkt. De är släktingar till den sista kejsaren i Kina. Pappan var delägare i ett möbelföretag som sponsrade alla möbler till OS i Peking. Bland annat gjorde de 261 fåtöljer, en per president, som var med på OS. Tio av dem stod i biorummet i huset. De visste inte vilken president som haft vilken fåtölj. Jag var nyfiken på det. 

(null)

Förutom pizza så bjöds det frikostigt på dryck och snacks. 

(null)

(null)

Efter pizzan kom clownen. Han höll sedan på i tre timmar. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Baksidan. 
(null)

(null)

En London-taxi. Också från OS i Peking. 
(null)

Mamman till pojken, som höll i festen, hade också haft ett företag som hon sålt. Nu sa hon att hon hade "gått i pension". Hon var dock inte gammal och  räknade dessutom med att ha fler barn. Vet inte hur gammal hon kan ha varit men kanske 35 max? 

Detta är mamman till pojken, Zenith, och Thilda. 
(null)

Hon sa dock till någon annan att hon jobbade med events och älskar att ha events. Som festen idag. 

Det var en väldigt generös fest! 

Wow så skoj barnen hade! Jag pratade med en pappa och mamma (och pappans kompis var också med) till en annan av Thildas klasskompisar. Vi kom fram till att vi bodde nära varandra och då erbjöd han sig att vi kunde åka med hem. I deras Tesla med plats för 6 personer. Lyxigt. När de sa vid fyra att de skulle åka hem, och vi gärna fick åka med, så hängde vi på. 

Thilda och jag fick sitta i mitten. Mamman och pojken längst bak. Båda utan bälte. Thilda reagerade på det. Jag också förstås, så ovant! Pojken var dock åksjuk visade det sig. Borde kanske inte suttit längst bak... de fick gå av vid Geneva för att han mådde dåligt. Jag sa att vi kunde gå hem men pappan körde hem oss. Han vill gärna köra oss ända till dörren, tror att han var nyfiken på var vi bodde. Han sa att "jag borde ta med min fru hit och flytta hit - jättefint!" Han erbjöd sig också att åka med sin familj, tillsammans med vår familj,till  Hangzhou för att visa oss staden. Han hade bott där och studerat. Han sa också att vi måste höra av oss om vi kommer tillbaka till Shanghai. Väldigt vänligt men man är ovan vid det. Det märks att vi är från olika kulturer. Väldigt snälla och generösa var alla idag.  

När vi kom hem lagade jag mat. Jag lyckades äntligen Laga något som Thilda tyckte om! Jippie. 

Stekt kyckling med lite pesto och grädde. Med pasta. 
(null)

Sen gick jag några varv i området medan Thilda slappade framför TVn. Sen lite mys och samtal hem innan läggdags. 

En ny vecka startas snart och vi är glada att Tom kommer hem redan på torsdag, för midsommar. ❤️

Jag ska skriva om Toms helg också. Har fått massa bilder att dela med mig av. 

Tacksam för allt vi får uppleva! 

/Charlotte 

Kommentera här: