Jobbigt att rensa bland Thildas pyssel

Idag har jag rensat bort massor i Thildas rum. Eller massor... en stor kasse återvinning i alla fall. Den är full med pappersfigurer som vi har pysslat ihop på regniga dagar. Dessutom två stora båtar som Thilda gjort av återvinningsmaterial i skolan. Eller vi kanske gjorde dem hemma också förresten. Det bär mig emot att slänga dem. Men det går inte att spara på allt. 🙁 Jag förberedde Thilda igår och hon blev inte jätteglad. Hon sa att vi måste köpa fler böcker så att vi kan pyssla mer i Sverige. 🙂 Nu har jag ställt påsen i det lilla rummet innanför köket och kan inte riktigt slänga dem. Dock är det väl dumt att Thilda får se den kanske. Jag har även rensat bland allt Thilda gjort i skolan men har även sparat massor. Många fina minnen som jag tror att Thilda skulle uppskatta att titta på sen. 
 
Utöver det så jag jag gått en promenad. Jag är med i en helt annan liga nu med min nya klocka. Alla steg räknas och registreras i Wechat-tävlingen. Tidigare räknades bara stegen jag gick när jag hade med mig mobilen. De två senaste dagarna har jag gått över 19 000 steg och har i alla fall hamnat lite mer i toppen av listan i Wechat. Den som vinner har dock över 30 000 (!) och Tom vinner också alltid över mig. Tror att jag kommit femma som bäst. 
 
 
Solen skiner faktiskt just nu så ska ta min kinesiskabok och sätta mig ute i solen och plugga lite. Det ska bli dåligt väder när som helst så det är nog lika bra att passa på. Det värsta är att man får slåss med myggen ute så det får nog bli myggsprej på. Blir tokig på de kliande myggbetten. 
 
Nu hann det bli molnigt. Haha. Men ska plugga kinesiska i vilket fall som helst. 
 
Igår beställde jag fika till Thildas firande i skolan. "Efter Corona" har skolan inte tillåtit firande i skolan (förutom sång och så) men nu har de släppt lite på det. Föräldrar får inte komma dit men man kan i alla fall lämna fika. Individuellt packade kakor. Först tänkte vi cupcakes men cupcakestället hade inte öppet tisdagar. Då kom Tom på det svenska fikastället och det blev ju toppenbra. Vi har nu beställt chokladbollar, med svenska flaggor. De levereras direkt till skolan. Toppen! 25 stycken blev det för att räcka till alla barn och lärare i klassen. Thilda ser såå mycket fram emot tisdag när hon ska firas i skolan. 🙂 Sista skoldagen är nämligen onsdag. Sen några dagar ledigt innan summer camp som börjar måndagen veckan efter. 
 
Happy torsdag! Ikväll kommer Tom. ❤
 
/Charlotte

Kommentera här: