Lite krasslig tjej

Igår kom något smygande hos Thilda. Hon var trött vid lunchen och sen blev hon lite småsnorig på kvällen. Imorse fick hon vara hemma, dock utan feber. 
 
Vi håller alla tummar och tår för att Thilda mår bättre imorgon för då ska de fira henne, i förskott, i skolan. Sista riktiga skoldagen är nämligen på onsdag. Sen ledig torsdag och fredag innan Summer camp nästa vecka. 
 
Vi har gått igenom, och rensat bland, Thildas målarböcker. Sen bjöd vi Agneta, som fyller år idag, på födelsedagslunch. Vi satt ute på terassen för att inte riskera att smitta Agneta. Väldigt mysigt! När ayin kom fick Thilda vila lite medan jag cyklade iväg på några ärenden. Har inte hunnit ens en bråkdel av vad jag tänkt idag, med Thilda hemma, men så är det. Thilda har dock saknat skolan och kompisarna, det sa hon flera gånger. 
 
Jag sa "om du inte kan gå till skolan imorgon så får vi helt enkelt äta upp alla 25 chokladbollarna själva." Då sa Thilda "nej, jag vill att mina klasskompisar och lärare ska få dem ändå". Thilda sa också att vi kan baka chokladbollar här hemma för oss. Jag erbjöd mig att beställa några hem också nämligen men hon tyckte att jag skulle slippa betala pengar och att vi istället skulle göra dem hemma. Såå omtänksam tjej. Jag hoppas att Thilda kan gå till skolan men om hon inte kan det så är det så det får bli. 
 
När vi lämnat Agnetas present i eftermiddags hade jag lovat Thilda att hon skulle få en liten stund utanför på sina inlines. Ville inte att hon skulle anstränga sig men hon ville så gärna så hon fick testa att åka några minuter. Framsteg från igår men det är svårt. 🙂
 
Idag var alla skydd på i alla fall, även om vi först glömde hjälmen. Haha. Rumpan fick sig några smällar på den korta tid vi var ute. 
 
Jag har min första kinesiskalektion (av två) imorgon och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var lite stressad över det. Men det får gå som det går. Jag ska sätta mig lite ikväll efter att jag gjort mina andra måsten. 
 
Imorgon är det "torsdag" för oss för på onsdag kommer Tom hem. Denna helg är det helgdag, Dragon boat festival, i Kina. Dock jobbar de söndag så Tom åker tillbaka lördag kväll igen. 
 
Ha en fortsatt fin dag!
 
/Charlotte

Kommentera här: