Det lär bli oftare linser nu

Något som stör är att glasögonen immar igen med masken. Det var inte ett problem på flyget för då satt vi still men så fort man rör sig så immar det igen. Idag blev det därför linser när vi gick till Pearl market. 

(null)

Om du är nyfiken på hur vi sov så sov vi ganska gott. Tom somnade först, medan jag nattade Thilda i hennes säng. Thilda sa tidigare till Tom "jag ropar på mamma när jag vaknar inatt och sen kommer jag till er säng". Det var precis så det blev, strax efter ett. Jag somnade om till slut, när Thilda slutat röra sig. Jag vaknade vid halv nio och Thilda närmare elva. Håll tummarna för att vi kan fortsätta så här. 

Tom har längtat till Pearl market, det har varit stängt. Nu var det öppet igen och vi gick dit, med spenderbyxorna på. 

När vi kom dit skulle man skanna en QR-kod och vi fick hjälp av killen från glasögonaffären. Allt var på kinesiska. 

(null)

(null)

Genom skanningen kunde programmet se vår GPS och den sa i Toms mobil att han inte var välkommen. Tom måste sitta i karantän i 14 dagar i Shanghai innan han får besöka Pearl market. Vilket antiklimax. Jag var däremot välkommen in. Men då gick vi hem igen. Så skoj var det inte att jag och Thilda  skulle gå in själva. Vi kanske hamnar där i veckan för att komma ut lite. 

Vi fick en go promenad i alla fall. Bild från ett av compound på väg hem. Leverans av paket  allt samlas utanför gaten. Ingen leverans till dörren längre, vad vi varit bortskämda med det! 
(null)

Vårt compund. En vacker och ganska varm dag. 
(null)

Tom lämnar redan strax efter fem i eftermiddag.ä tyvärr. Men veckan lär gå snabbt. 

Endast 45 nya fall av Coronasmittade i hela Kina igår. Det är ovant att se alla (!) man ser ute med mask på. 

Jag ska snart laga köttfärssås och spagetti, vi bunkrade lite kött hos slaktaren igår och la i frysen. 

/Charlotte 

Kommentera här: