En värdefull insikt

Förra veckan satte jag mig vid köksbordet, med datorn, varje kväll när Thilda somnat. Igår tog jag med mig en skolbok istället och satte i mig sängen med kuddar bullade upp bakom ryggen. Halvlåg med boken i knät så att jag kunde stryka under allt extra-viktigt. Jag somnade med huvuvdärk, och vaknade med huvudvärk. Nu, äntligen, trillade poletten ner. Det måste vara den obekväma läs-ställningen som ger mig huvudvärk! Jag minns förra julen när Thilda och jag åkte till Sverige. Innan vi åkte hade jag ont i huvudet jämt men det gick magiskt bort när vi åkte hem till Sverige. Det måste också berott på det. Och övriga gånger jag haft huvudvärk. Att jag inte kopplat det tidigare? Nog svårt att förstå för jag tycker att jag sitter ganska skönt. Jag hade alla möjliga teorier om gift i väggarna i sovrummet och så vidare... Så dramatisk. Nu får jag komma på ett annat sätt att läsa skolboken. Gärna i sängen dock, haha. 
 
Tom sov väldigt gott inatt i hotellsovrummet. Han sa det inte imorse men jag förstod att han menade (antydde) att vi kanske snart måste ha skilda sovrum. Hahaha. (Obs. Han menade det förstås inte på allvar. Hoppas jag. 😊) 
 
Vår dag har börjat bra med två lektioner gjorda för Thilda, kinesiska och literacy (vad är egentligen översättningen på det ordet?). Nu har hon en kvar - matte - innan lunch klockan tolv. 
 
 
Vi har tagit fram två matlådor ur frysen med lunch. Pasta och köttfärssås till Thilda och pasta med tonfisksås till mig. Mums! Kycklingen ska jag be ayin laga senare, med broccoli och ris till. (Massa vitlök lär hon använda också, mmm.)
 
Klockan ett kommer ayin och tar hand om Thilda medan jag ska plugga. Synd bara att det regnar så det blir svårt att gå till lekplats. Speciellt med allldeles för små regnkläder... hmm. 
 
Ha en bra måndag och start på veckan! Måndag igen. Tom kommer hem redan på onsdag. Jippie! Nästa helg+måndag är nämligen en helgdag här i Kina. 
 
/Charlotte

Kommentera här: