Ljud som uppskattas eller stör?

Jag sitter i kök/vardagsrummet och njuter av ljudet från diskmaskinen och tvättmaskinen. Jag väntade medvetet med att sätta på, den nästan fulla, diskmaskinen till idag för jag tycker att ljudet är så avkopplande. Härligt att höra någon annan jobba för en, och att det blir rent och fint. Vad tycker du om de ljuden? 
 
Vackra blommor inköpta igår. 
 
Jag ska jobba lite med min projektledningskurs medan Thilda leker i sitt rum. Hon har fått en begagnat Barbie-hus av några vänner i området som hon fixar och donar med. Det har gått sönder lite här och där och Thilda vill ha både lim och skruvmejsel för att laga. 
 
 
Vi följer Corona-läget hela tiden och ser den skrämmande utvecklingen. Folk ifrågasätter varför man ska bunkra upp mat. Jag tycker att det säger sig självt... ju mer mat man köper på en gång och har hemma, desto mer sällan behöver man handla. Därmed undviker risken att träffa någon som smittar. Titta på siffrorna i Italien där antalet döda snart är ikapp Kina. Helt galet! Obehagligt är vad det är.
 
Jag följer www.worldometers.info 
Klicka på "Coronavirus", långt upp på sidan, och sedan "View by country". 
 
Ta hand om dig! Undvik folksamlingar, tvätta alltid händerna (hela tiden), använd handsprit, undvik onödig kontakt, peta inte i ansiktet (det är lättare sagt än gjort), ta promenader i den friska luften (men inte nära någon). Så himla trist men det behövs. Thilda och håller jag håller oss inne så mycket som möjligt och är väldigt tacksam för att vi kan det. Har man ett jobb/skola som kräver att man är där är det inte lika lätt. Idag ska vi dock gå ut på gatan och spela lite bollspel och ta en promenad. Solen skiner! Vi kommer varva plugga med frisk luft. Tacksam för att vi kan och för att vi är här i ett Kina som nu känns relativt tryggt. Det enda som oroar Kina just nu är nog de som kommer med flyg. Vi mötte en vän i området som kom från Tyskland häromdagen, hon kramade mig innan jag hann reagera. Jag kommer säga stopp nästa gång för jag vill undvika onödiga risker. Jag älskar att kramas och det känns väldigt konstigt att träffa vänner som man saknat utan att krama dem. Men vad ska man göra?!
 
Inatt sov vi riktigt gott! Jag ville inte lägga Thilda i hennes säng men trots att det bar emot så gjorde vi så ändå (Det är väldigt mysigt att ha henne i vår säng. Dessutom praktiskt ifall hon vaknar och ropar på natten). Thilda somnade gott (dock vid nio) och jag somnade gott vid tio. Jag vaknade vid tre och gick in och tittade till Thilda, som sov. Sen somnade jag om igen och vaknade någon gång efter sex. 
 
Ha en bra måndag och start på veckan!
 
/Charlotte

Kommentera här: