Mer spänning än önskat

Thilda somnade innan start i Göteborg. Jag slumrade lite men ville hålla mig vaken för att se vad som bjöds. Alltid lika spännande. Flygvärdinnorna kom med en bricka croissanter som de serverade. De låg alltså löst på en bricka. Inte inplastade. Jag kunde inte veta vem som eventuellt hostat (Corona?) eller tallat på dem och var därför tvungen att tacka nej. Det blev lite apelsinjuice och mina medhavda smörgåsar med ost. Som jag åt hållandes i plastpåsen de låg i. Ville inte ta på dem. Överdrivet? Kanske men vill inte ta några risker.  

Det känns skönt att vara på väg. Sista dygnet innan man ska resa är alltid lite tuff. Den där förändringen som jag har lite svårt för. 

Det är intresserade att se skillnaderna på flygplatserna. Nr ett - mask. Inga på Landvetter hade mask, jo kanske en. På Paris flygplats skulle jag uppskatta att 15% hade mask. Men ju närmare gaten vi kom desto fler hade mask. Vi gaten hade alla mask och på planet har vi bara sett en utan. Många har också plasthandskar och vissa glasögon/solglasögon. 

Jag hade bokat platser på planet redan innan. Layouten ser ut 3+4+3. Jag vill inte sitta vid fönstret för det har vi gjort en gång och då fick vi en kille (eller tjej, minns inte) som satte sig och sov hela vägen. Jag vill kunna röra på mig, ofta. Då är det bättre att sitta i mitten för då går de andra två ut på andra sidan i den andra gången. 

Vid gaten hade flygbolaget en service-disk och man kan ju alltid fråga tänkte jag. Jag frågade om planet var fullt och om de eventuellt hade en rad med tre säten som Thilda och jag kunde få. Först fick vi en rad för två men sedan löste det sig och vi fick tre säten. Väldigt tacksam för det! Thilda kan sova och sträcka ut benen. Det är alltid värt att ställa frågan, även om man får vara beredd på ett nej såklart. Vilket jag också sa när jag frågade.  

På planet mot Shanghai har alla flygvärdinnor masker och handskar. All mat är inplastad. Vi fick inte välja mellan två rätter som annars men vi fick kyckling och ris som var gott. Ingen efterrätt men jordnötter. Flygbolaget bestämmer tiden på dygnet, när vi kom på planet bad de oss att dra ner alla fönsterluckor. Sen bestämmer de ljusnivån i kabinen och bestämmer så därmed när det är dag, kväll och natt. 

Inte en enda skylt såg jag på någon av flygplatserna om Corona. Det såg vi redan mycket/många på Sydney- och Doha-flygplats för flera veckor sedan. 

Utöver det vanliga "arrival card" som ska fyllas i har alla fått fylla i en hälsodeklaration på planet. 

Med två timmar kvar innan landningen kommer personalen och tar febern på alla på planet. I pannan. Tjejen visade mig efter att hon tog min temp, vet inte varför? Jag hade 36,7 och kanske hon tyckte att det var nära feber? Eller att jag såg nyfiken ut? Vet inte vart gränsen går, när man åker in i karantän eller direkt till sjukan. 

(null)

Detta inlägg har jag skrivit löpande under hela resan, i anteckningar, och kommer klistra in i ett inlägg senare. Jag kan därför nu även skriva om "frukosten", som blev nudlar och kyckling. I lådan fanns även lite frukt, en liten yoghurt, en marmelad och ett paket smör. Varför marmelad och smör vet jag inte för vi fick inget bröd. Min oro för maten blev därmed bekräftad. Inte mycket för Thilda att äta under resan, jag överlever ju. Vi hade som tur var med lite snacks. (Men inte världens nyttigaste.) Slutsatsen är i alla fall att jag föredrar Finnair eller SAS. Men det kan ju låta lite bortskämt! 

(null) (null)

Vi landade en timma innan utsatt tid. Men... de sa i högtalaren att vi skulle vänta på en säkerhets-karantän-officer. Det tog över en timma för henne att komma. Hon verkar ta prover på minst två personer ombord. Vi väntar fortfarande, en och en halv timma senare. Håll tummarna för att vi får komma hem.  

(null) (null) (null)

Det ser ut att bli en fin dag i Shanghai! 

Fortsättning följer. 

/C

Kommentera här: