Thilda ser fram emot skolstart

Mötet med information inför skolstart var som sagt en och en halv timma... Jag missade mötet i måndags kväll! Fy skäms. Det var lite lustigt för jag skrev med en mamma på dagen om att det skickades ut så mycket information från YCIS och jag var rädd att missa något. Det är mejl om extra lektioner varje dag efter skolan, som man ska svara på. Sedan mejl om extra lördagslektioner. Ytterligare mejl om sommarskola på två veckor. Samt annan information, som tex mötet.. som jag missade. Men det gick ju bra att se via länk i efterhand.
 
Denna vecka kommer vi få paket med lite smått och gott som Thilda behöver inför skolstart. Bland annat masker för första veckan, Thilda ska ha en ny mask varje dag. Masken ska vara på hela dagen (från när hon hoppar på skolbussen, eller egentligen från när vi går ut genom dörren hemma) förutom när de äter och leker ute, tills när hon kommer hem. Vi kommer även få ett litet kort som vi ska fylla i med Thilda temperatur. Varje morgon ska vi fylla i morgonens temp samt kvällens innans. Kortet ska hänga i ett snöre runt halsen på Thilda. Hon ska även ha med ett kort, med bild och namn och Thildas health code. Det kortet ska skannas när Thilda kommit till skolan och går igenom ett tält för att ta sin temperatur igen.  
 
Det kommer finnas vakter när de tvättar händerna som tittar så att barnen gör det ordentligt. Barnen kommer sitta separat bakom skärmar. Föräldrar får inte komma in på skolområdet. Barnen kommer inte få använda samma material utan får en egen liten väska med allt de behöver; pennor, sax, lim, linjal och så vidare. När de går till biblioteket kommer varje bok steriliseras efter att barnen rört dem (de har köpt någon speciell maskin, UV?)
 
Barnens temp tas två gånger om dagen på skolan, om barnen skulle ha 37,3 eller högre sätts de i karantän och tempen tas en gång till. Om den fortfarande är 37,3 eller högre får förälder hämta och ta barnet till sjukhus för undersökning. En lapp ska fyllas i av sjukhuset för att barnet ska få komma tillbaka till skolan igen. 
 
 
 
 
 
 
 
 Jag känner mig trygg i att Thilda ska gå tillbaka till skolan. Och Thilda är som sagt väldigt förväntansfull och längtar! Det kommer dock bli väldigt tomt hemma, men jag har att göra med mina två inlämningar. 
 
I mina öron låter allt ovan väldigt jobbigt (mask nästan hela dagen?!) men jag tror inte att Thilda kommer bry sig speciellt mycket utan hon kommer komma hem överlycklig på tisdag! Värst för mig antagligen. 
 
På tisdag kommer Thilda även börja gymnastik här på området. Både gymnastiken och Kung fun (fredagar) kommer hålla på hela sommaren, det blir bra! Saknar simningen men den kanske inte kommer igång förrän i höst. Endast boende i vårt compound är just nu välkomna i vår pool och jag antar att det är därför den inte kan komma igång. 
 
/Charlotte

Kommentera här: