Två sorters kakor och ett bröd

Vilken dag! Vilket väder. Alldeles för varmt faktiskt, men det får man väl inte skriva... Fortfarande 28 grader när klockan var sju på kvällen. Nu, strax efter nio, har vi 22 grader. Jag njuter så länge vi slipper ha på ACn på natten. Vår AC här ger verkligen ingen skön kyla. Väldigt stor skillnad mot ACn i Spanien. 
 
Idag hade vi bestämt att fika med grannarna så efter lunch började jag baka medan Thilda hade lektioner. Först kladdkakemuffins men när de var klara kändes de så osomriga. Jag bakade kolakakor också. Samtidigt bakade jag morotsbröd. Grahamsmjöl saknade vi och det byttes ut mot fiberhavregryn. Vårt fiberhavregryn (till morgongröten) är också snart slut. Snyft. Det går inte att få tag på här och till Sverige lär vi ju inte komma på ett tag. Det är en sak av många som jag kommer sakna när de tar slut. Tänkte göra en lista på de kritiska sakerna en dag. Klart att vi klarar oss men vissa saker gör livet lite bättre. 
 
 
 
Thilda lekte med grannpojken. 
 
 
Tidigare gjorde vi lite läxor på terassen. Lunchen åt vi också där (korv med bröd och sallad). 
 
 
Efter lek tog vi cyklarna till affären. På vägen dit mötte vi Agneta, med Hedvig i en kärra efter cykeln, och vi fick sällskap av dem till affären. Agneta hade köpt hundgodis till Hedvig men det var inte sånt hundgodis som Agneta tänkt sig... Små fåglar såg det ut som. Blä. Det var någon annans hund som fick godiset tror jag. Inte Hedvig i alla fall. 
 
 
 
Nu är det dags att sova för igår blev det alldeles för sent. Via Unionen kan man söka studiestöd, nu även online insåg jag igår på dagen. Jag har avvaktat eftersom min plan var att skicka in det per post och vi inte varit i Sverige sedan tidigt förra hösten. Ja, alltså det har vi ju men när vi åkte till Sverige sist så åkte vi direkt från Australien och fick därför inte med någon av sakerna som låg i Shanghai för att följa med till Sverige.  Igår kunde jag skicka in kvitton för höstens och vårens bokinköp. Skönt att ha det gjort och att det gick att lösa utan att posta papper. 
 
Njut av dagen! Hoppas att den varit fin och allt du önskar! ❤
 
/Charlotte
 
 

Kommentera här: