Vad ska jag skriva om idag?

Det blir ju lätt att jag skriver om det som är mitt fokus för tillfället. Just nu är den kommande förlossningen det som upptar en stor del av mitt fokus. Speciellt i natt märkte jag, då jag låg vaken och tankarna snurrade. Jag vet inte om jag gjorde ett misstag i att börja följa Östra BB på instagram och fick se filmer och bilder från förlossningar. Gaaah! Vilken bedrift det är! HEJA alla mammor som har gått igenom det! Men det kommer ju ändå något så underbart ut av upplevelsen.
 
Jag älskar att vara gravid, är så tacksam och njuter till fullo! Tom sa häromdagen "du har väl tröttnat på det snart så att du ser fram emot förlossningen" men jag har verkligen inte tröttnat. Misstänker att det är sista gången jag är gravid (haha, om du frågar Tom så är det definitivt så. Det räcker med att vi snart är sex i familjen. Jag är trots allt 40 nästa år också.) men jag tycker att det är fantastiskt att vara det. Som jag har längtat till att känna rörelserna och bära magen och gravidkläderna som legat i garderoben under sex år, sedan Thilda kom. Tacksamhet! 
 
I vilket fall som helst så måste jag nog börja mentalt förbereda mig på allvar, istället för att stoppa huvudet i sanden. Det sistnämna är jag väldigt mycket duktigare på! 
 
Nog om det. Mitt andra fokus är studierna. Igår tänkte jag "åh vad jag längtar efter att börja jobba igen". Kul att träffa arbetskompisar, ha en jobbroll, få rutiner och använda det jag lärt mig i mina studier. Det är (i bästa fall) lättare att släppa jobbet när man stämplat ut än med studierna, då det dåliga samvetet hänger över en alltid. Men sen insåg jag att jag väldigt mycket uppskattar flexibiliteten i att studera. Det är underbart att kunna lämna och hämta Thilda utan att stressa till/från jobb. Det är skönt att inte behöva hitta lösningar om Thilda skulle bli lite krasslig (speciellt nu när Tom inte är hemma). Även om jag behöver 40h per vecka till mina studier (speciellt eftersom jag faktiskt inte vet när bebisen faktiskt väljer att komma ut). 
 
Thilda kom 8 dagar för tidigt. Lillasyster är planerad till den 31 oktober. När tror du att hon kommer? 
 
Nu har jag suttit med en skoluppgift men behöver göra mig iordning för att åka till barnmorskan i Backa. Ett besök i veckan. 
 
Se där, hela inlägget har handlat om mina två fokus just nu. 
 
Thilda var glad att åka till skolan för idag är det fredagsdisco. Deras "spår" (hela skolan är indelad i fyra spår, förskoleklass till treor tillsammans tror jag i varje spår) får dessutom vara utanför skolgården och leka på fredagar. Vi cyklade ner men jag kommer gå ner och hämta Thilda cykel under dagen för att sedan hämta henne med bil. Det har varit motigt några dagar att cykla hem och vi kom överens om (Tom och jag) att Thilda nog kan få lite lyx hem sista dagen denna vecka. Men jag ville ändå cykla ner för det är bästa stunden på dagen. Thilda sjunger varje dag (sånger på engelska med en text som hon hittar på själv) för hon vill bli känd. 💓
 
 
Happy Friday! 💓
Hoppas att du får ett bra avslut på arbetsveckan och en bra start på helgen!
 
/Charlotte

Kommentera här: