Varför känns det som att jag har olika lärare varje gång?

Igår hade Thilda sin tredje provlektion online i kinesiska. Idag sa Thilda "varför känns det som att jag har olika lärare varje gång". Lektionerna var för tre olika företag så det är ju helt rätt. Tre lite olika koncept och den sista lektionen var absolut bäst. Vi fick tillgång till ett material innan för att förbereda och vi kan även gå tillbaka till materialet för repetition i efterhand. För detta företaget kan man också boka lektioner hela dygnet vilket underlättar för oss. Om Thilda ska ha lektioner på kinatid funkar det endast på helgen. 
 
 
Utöver lektionen så tog vi en promenad med återvinningen, Thilda på inlines. 
 
 
Planterade lite höst i rabatten gjorde vi också. 
 
 
 
 
Och spelade spel. Kul!
 
Jag förklarar för Thilda vad hon har för kort på huvudet och hon ska gissa. För varje kort hon gissar rätt får hon ett poäng. Och sen byter vi. Nyttigt att öva på att förklara ord för varandra. (Egentligen är spelreglerna annorlunda - att man ska fråga frågor för att förstå vad det är för något på kortet man har på huvudet. Men det var alldeles för svårt.)
 
 
Har du tips på spel som passar en 6-åring? Vi har Den försvunna diamanten som vi spelar ofta. Vem där spelar vi också mycket. Memory också, men jag förlorar jämt. 
 
Nä, nu ska jag borsta tänderna. Sov så gott! 
 
/Charlotte

Kommentera här: